• PREVENCIJA I SMANJENJE RODNO ZASNOVANOG NASILJA U ŠKOLAMA

  PREVENCIJA I SMANJENJE RODNO ZASNOVANOG NASILJA U ŠKOLAMA

  TPO Fondacija u suradnji sa Pedagoškim zavodom Kantona Tuzla i Ministarstvom obrazovanja nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona započela realizaciju trogodišnjeg projekta prevencije i smanjenja rodno zasnovanog nasilja u školama. Riječ je o projektu koji će obuhvatiti različite obrazovne i interaktivne sadržaje i programske aktivnosti iz oblasti psihosocijalne podrške, medijske pedagogije i drugih obrazovnih kolaborativnih praksi koje će biti u službi ukupnog osnaživanja dvadeset školskih kolektiva sa područja gore navedenih kolektiva.

  opširnije
 • Trening za trenere

  Trening za trenere

  Partnerstva s pedagoškim zavodima u Sarajevu, Tuzli i Zenici i održane radionica za preko dvije stotine srednjoškolskih nastavnika/ca i profesora/ica potaknuli su kod velikog broja nastavnika/ca i profesora/ica različitih predmeta i interesovanja dodatno zanimanje za Svjetski etos pod školskim krovom.

  opširnije
 • Svjetski etos u vrtićima

  Svjetski etos u vrtićima

  Bitan preduvjet za miran suživot u našoj lokalnoj zajednici, našoj zemlji ali i svijetu jest da kod djece potičemo osjećaj odgovornosti i interesovanja za zajedništvo i kolaborativne prakse rada i učenja.

  opširnije