Uputstvo i pravila korištenja etos.ba stranice

Stranica etos.ba je realizirana uz podršku TPO Fondacije kao jedinstvena bh. platforma, čije će aktivnosti i multimedijalni sadržaji biti u službi kulture obrazovanja, učenja i življenja.   

Misija TPO Fondacije je da kroz implementaciju obrazovnih, istraživačkih, psihosocijalnih i interkulturnih programskih aktivnosti doprinese izgradnji građanskog demokratskog društva, osnaživanju svijesti o ravnopravnosti spolova i etabliranju etike partnerstva i odgovornosti u obitelji, društvu i političkom životu BiH.

Cjelokupni sadržaj stranice je dostupan javnosti na pregled, korištenje i prosljeđivanje isključivo u nekomercijalne svrhe. Dozvoljeno je kopiranje, korištenje i ponovno objavljivanje informacija u svrhu edukacije, uz obvezno navođenje stranice etos.ba kao izvora prenešenih informacija. Navedeno pravo korištenja informacija se odnosi na tekstualni sadržaj i dokumente koji su dostupni korisnicima/ama stranice etos.ba.

TPO Fondacija nastoji objavljivati isključivo točne, potpune i korisne informacije. Sve informacije koje se nalaze na stranici etos.ba, korisnici/e primjenjuju i koriste na vlastitu odgovornost.

Uputstvo i pravila korištenja foruma na stranici etos.ba

Forum stranice etos.ba je mjesto razmjenjivanja informacija i mišljenja registriranih korisnika/ca foruma. Sav sadržaj na forumu koji ima cilj vrijeđanje i klevetanje, kao i svako nedolično ponašanje će biti sankcionirano od strane administratora/ice foruma.

Uputstvo i pravila korištenja platforme za učenje na stranici etos.ba

Platforma za učenje Inicijativa ETOS je namijenjena svim zainteresiranim edukatorima/cama i predstavlja mjesto razmjenjivanja i preuzimanja obrazovnih materijala iz oblasti mirovnog obrazovanja, međureligijskog dijaloga, religijskog obrazovanja, filozofskog i etičkog obrazovanja te drugih materijala koji mogu biti korisni u odgojno-obrazovnom procesu. Svim registriranim korisnicima/ama dozvoljeno je korištenje i kopiranje dostupnih materijala isključivo u obrazovne svrhe. Sav sadržaj koji ima cilj vrijeđanje i klevetanje, kao i svako nedolično ponašanje će biti sankcionirano od strane administratora/ice.

Dokument koji potencijalni korisnici/e pošalju bit će vidljiv i dostupan za preuzimanje tek nakon odobrenja administratora/ice. U slučaju da administrator/ica odluči ne objaviti poslani dokument, korisnik/ca će biti blagovremeno obaviješten/a o tome.  Zadržavamo pravo izmjene uslova korištenja stranice etos.ba u bilo koje vrijeme, bez prethodne najave.