• Susreti vjeroučitelja u Sarajevu: Religijsko obrazovanje u sekularnom kontekstu

  Susreti vjeroučitelja u Sarajevu: Religijsko obrazovanje u sekularnom kontekstu

  Nakon susreta u Zenici, TPO Fondacija je u suradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Katehetskim uredom Vrhbosanske nadbiskupije, nastavila sa organizacijom specifičnog obrazovnog programa koji je namijenjen osnaživanju islamskih i katoličkih vjeroučitelja. U odnosu na to, 25. i 26. juna 2018. godine u Sarajevu su održani treći i četvrti susret vjeroučitelja_ca sa područja Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretavnskog kantona i Kantona Tuzla.

  opširnije
 • Susreti vjeroučitelja u Zenici: Religijsko obrazovanje u sekularnom kontekstu

  Susreti vjeroučitelja u Zenici: Religijsko obrazovanje u sekularnom kontekstu

  Tokom akademske 2017/2018 godine, u suradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Katehetskim uredom Vrhbosanske nadbiskupije, ETOS inicijativa je započela realizaciju specifičnog obrazovnog programa koji je namijenjen osnaživanju islamskih i katoličkih vjeroučitelja. S tim u vezi. 18. i 19. juna 2018. godine Zenica je bila mjesto susreta za preko 40 vjeroučitelja sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona koji su zajednički propitivali mnogobrojne izazove religijskog obrazovanja u sekularnom kontekstu.

  opširnije
 • TREĆA PANEL DISKUSIJA U OKVIRU INICIJATIVE FER DISKURSI

  TREĆA PANEL DISKUSIJA U OKVIRU INICIJATIVE FER DISKURSI

  Tim okupljen oko Inicijative "Fer diskursi" imao je čast i zadovoljstvo da 18.05.2018. godine u glavnome gradu Bosne i Hercegovine ugosti jednu od najpoznatijih feminističkih teologinja, profesoricu na Univerzitetu Harvard – Elisabeth Schüssler Fiorenza, koja je govorila o feminističkoj teologiji iz kršćanske perspektive, referirajući se na svoj dugogodišnji akademski rad koji uključuje najprije interpretativne strategije čitanja biblijskih tekstova iz ženske perspektive.

  opširnije